Velkommen til Rejsebixens verden

BIXEN SYDAFRIKA PRAKTISK OM SYDAFRIKA OM VORE SAFARIREJSER OM VORE KØR-SELV FERIER OM VORE BADEFERIER BESTIL
1

SYDAFRIKA

1HUA HIN
OM SYDAFRIKA

Sydafrika beskrives ofte som ”hele verden i ét land”. Landet er større end Frankrig og Spanien tilsammen og klimaet går fra tempereret i Cape-regionen til subtropisk i de nordlige egne, som grænser op til Zimbabwe og Mozambique.

I Sydafrika findes nogle af verdens mest betagende landskaber med dramatiske kløfter, smukke kyststrækninger og nationalparker med masser af vildt.

Sydafrika er en smeltedigel af mange forskellige kulturer og har 11 officielle sprog.

Alle taler dog engelsk. Efter årtier med apartheid, kaldes Sydafrika nu regnbuenationen. I dag kan alle uanset hudfarve bo i de samme boligområder, gå i skole, ligge på stranden og gå i biografen side om side - noget der var utænkeligt indtil starten af 1990’erne.

Sydafrika har næsten 300 nationalparker og private vildtreservater, hvor Kruger National Park - et område på størrelse med Jylland - er blandt de bedst kendte.

I Kruger og i de private vildtreservater oplever mange højdepunkterne på Sydafrikarejsen:.

Mødet med The Big Five - løve, leopard, elefant, næsehorn og bøffel og de andre afrikanske dyr som giraffer, zebraer, gnuer og et utal af antilope-arter. At få lov til at opleve dyrene i det rigtige element og i deres naturlige omgivelser er ganske enkelt ubeskriveligt.

 
VASSINATIONER

Vaccinationer: Kontakt jeres læge, Seruminstitutteteller Rigshospitalets Rejseservice for oplysninger
om krævede/anbefalede vaccinationer.

Vore Safariture går ikke til områder med risiko for Malaria

Vær opmærksom på at der er malariarisiko i Kruger National Park og i området mellem Swaziland og detIndiske Ocean mod grænsen til Mozambique.

SIKKERHED VED REJSER I SYDAFRIKA

Som i rigtig mange lande i verden skal man tænke sig om, og lade de dyre roper og rolexen blive hjemme, og blot se ud og opføre sig som et helt almindeligt menneske.

Husk at vi nemt kommer til at fremstå som hovedrige, hvis vi blot kaster omkring os med penge og fotografer fattige mennesker, der også har et stolthed.

Om du rejser rundt I USA, er på rejse i Thailand eller ser nærmere på Paris, så skal man tænke sig om, men så er det heller ikke værre.

Udenrigsministeret skriver bl.a.: (klik dig til resten)

Sydafrikas kriminalitet er ofte rapporteret i de danske og udenlandske medier, man skal tage disse rapporter alvorligt, men samtidigt huske på, at mange hundrede tusinder turister fra hele verden besøger Sydafrika og har et problemfrit ophold, og at langt størstedelen af dem rejser tilbage med gode oplevelser og minder.

 
VISUM OG AMBASSADE

Danske statsborgere behøver ikke visum til Sydafrika før afrejsen, da dette indsættes i passet af de sydafrikanske immigrationsmyndigheder ved ankomst til lufthavnen i Sydafrika.

Der skal være minimum to blanke sider i passet. Danske statsborgere kan visumfrit opholde sig i Sydafrika i 90 dage. Passet skal være gyldigt 3 måneder udover opholdet.

Hør om specielle børneregler.

Udenlandske statsborgere, herunder personer med dansk flygtningepas eller fremmedpas, opfordres til at søge oplysning på ambassaden inden køb af rejse

Den Sydafrikanske Ambassade
Gammel Vartov Vej 8
Box 128, 2900 Hellerup
Tlf.: 3918 0155
E-mail: sa.embassy@southafrica.dk
Åbningstid: 08.30-12.00 mandag-fredag.
   
 
I SYDAFRIKA ER DER STORE OPLEVELSER TIL FORNUFTIGE PRISER