Velkommen til Rejsebixens verden

BIXEN SYDAFRIKA PRAKTISK OM SYDAFRIKA OM VORE SAFARIREJSER OM VORE KØR-SELV FERIER OM VORE BADEFERIER BESTIL
1
SYDAFRIKA: "VORES SYDAFRIKA"
1
RUNDREJSE INKL. MORGENMAD OG NÆVNTE MÅLTIDER OG UDFLUGTER

1. dag
København-Johannesburg
Der er i eftermiddagens løb afgang fra Kastrup eller Billund til Sydafrika med et skift undervejs.

2. dag
Johannesburg-Limpopo provinsen
Der er ankomst til Johannesburg, hvor vores chauffør/guide venter på jer og turen går så nordpå gennem den smukke Limpopo-provins.

Turen tager ca. 3 timer og vi gør normalt ophold i byen Vaalwater for indkøb inden vi når frem til Sharkati-reservatet hvor managerparret og deres stab tager imod jer med åbne arme.

I bor i et af Sharkati`s 3 gæstehuse, der består af 2 værelser, stue, køkken, badeværelse og terrasse.

Sharkati
Sharkati ligger i hjertet af det 15.000 km2 store UNESCO beskyttede "Waterberg Savanne.
Sharkati har bush, krat, savanne, klipper og bjergrygge.

Der er vandhuller til dyrene og Mokolo-floden løber gennem reservatet på sin vej ud til den "store grågrønne grumsede" Limpopo-flod.

Sharkatis  dyreliv er overordentligt rigt og alsidigt, med bla. Giraf, Zebra, Kudu, Vandbuk, Oryx, Blisbuk, Eland, Hartebeest, Gnu, Vortesvin, Impala, Duiker, Steenbuk, Nyala, Hyæne, Leopard, Sjakal, Ørkenlos, aber, osv.

På Sharkati må I gerne udforske reservatet på egen hånd, da der ikke er farlige pattedyr dyr såsom Elefant og Løve.

I kan også overnatte i et skjul ved et vandhul og der opleve nattens lyde og stemning
Overnatning og middag.

3-4. dag
Sharkat
Over de næste dage ser I dyr og natur på Sharkati i specialbygget safaribil og på egne eller guidede vandreture, hvor manageren vil øse af sin store viden om bushen og dyrene. Manageren viser jer Shakatis natur og dyreliv på morgen- og eftermiddags safarier.

Turene går langs floden, over de store, åbne savanneområder og gennem den tætte bush, hvor vi efterhånden bliver gode til både at spotte og kende de forskellige dyr. Shakatis køkkenpersonale sørger for gode måltider, mens I selv køber drikkevarer i Vaalwater på ankomstdagen.
Morgen-og eftermiddagssafari, overnatning og 1/1 pension

5. dag
Besøg i Lokalområdet
Vi starter dagen med at besøge en skole, der ligger ude i bushen og som modtager børn fra de omliggende landområder.

Vi ser faciliteterne og hører om de problemer og udfordringer børnene, familierne og lærerne står overfor.
Herefter kører vil til områdets nærmeste lille by, hvor vi kører vi en tur i byens sorte township for at se, hvordan byens sorte befolkning bor.

Nogle bor meget primitivt og fattigt, mens andre har bedre forhold. 

 

Herefter standser vi ved byens indkøbscenter, hvor vi spiser frokost (selvbetalt) og kan besøge stedets afrikanske kunst- og souvenirbutikker.
Overnatning, morgenmad og middag Shakati, frokost i Vaalwater selvbetalt, ca. 180 rand per person

6. dag
Sharkati-Pilansberg
Efter en tidlig morgenmaden går turen mod Pilansberg Nationalpark

På vejen til Pilanesberg kører I tværs gennem det smukke Waterberg Biosfærereservat med dets høje bjerge og udstrakte savanner.

Det er muligt at få lidt frokost (selvbetalt) inden I kører ind i Pilanesberg National Park, der Sydafrikas tredje-største nationalpark

Parken er utrolig smuk og bjergrig og er hjem for et overvældende antal dyr.

Her kan I møde "the Big Five", som er Løve, Elefant, Bøffel, Næsehorn og Leopard. I kan også se Geparder, Flodheste, Krokodiller og Vildhunde.

I kører fra vandhul til vandhul, mens der kan spottes flodheste, næsehorn, giraffer, drikkende antiloper og eksotiske fugle.

Sidst på eftermiddagen indlogerer vi os i vores hyggelige gæstehus der ligger 10 minutters kørsel fra nationalparken

Overnatning, morgenmad og middag, frokost selvbetalt ca. 180 Rand per person

7. dag
Pilansberg nationalpark
Efter et tidligt morgenmåltid kører vi ind i parken for at opleve dyrene vågner - vi er tilbage ved frokosttid hvor det er muligt at købe lidt frokost.

Kl. ca. 17 bliver interesserede deltagere hentet i en af nationalparkens safaribiler og vi tager nu igen ind i parken på en ca. 2-timers skumrings-safari, hvor chancerne for at se bl.a. løver, leoparder og andre nataktive dyr er størst.

Når I er tilbage, vil gæstehusets restaurant stå klar med aftensmad.
Overnatning, morgenmad og middag, skumringssafari med nationalparkens safaribiler.


8. dag
Pilansberg-Mookgophong
Efter morgenmad kører vi mod øst gennem Limpopo-provinsens smukke landskaber til den typisk sydafrikanske by Mookgophong.

Byen hed under apartheid tiden Naboomspruit, og var forbeholdt hvide mennesker, men nu har den som andre Sydafrikanske byer fået et afrikansk navn og har en blandet befolkning.

Efter at I har indlogeret os på et dejligt gæstehus i byen, besøger vi et keramikværksted, hvor vi også kan se
produktionen og købe nogle af de smukke ting.
Overnatning, morgenmad, frokost og middag


9. dag
Makanpans området
Efter morgenmaden går turen til det spændende Makapans Valley World Heritage Site. 

Menneskehedens vugge stod som bekendt i Øst/Sydafrika og i Makapansgat’s spektakulære limstenshuler har man fundet nogle af verdens ældste menneske-rester, bl.a. fossiler af abemenneskerne, der levede her for over 3 millioner år siden.

Dalen er først for nyligt optaget på UNESCOs World Heritage Site liste som ”Cradle of Humankind” og er stadig under besøgsmæssig udvikling. 

I går med lokalguiden rundt og ser de vigtigste huler, alt imens han fortæller om de berømte fund og om hvordan vores abe-forfædre levede.

Hulerne har også stor lokalhistorisk betydning. I 1854 belejrede den hvide regering høvding Mokopane og hans folk, der skjulte sig i en stor hule. Det tragiske resultat var, at 1000 belejrede voksne og børn døde af sult, tørst og kampsår i den måned lange belejring.
Efter besøget spiser vi frokost på en restaurant (selvbetalt)
Overnatning, morgenmad og middag, frokost selvbetalt ca. 180 Rand per person

10. dag
Mookgoghong-Joannesburg (lufthavn)
Efter en tidlig morgenmad køres der mod regeringsbyen Pretoria.

Pretoria er en meget smuk og grøn by, der har vundet mange internationale priser for sin velplejede profil. Først kører vi op igennem ambassadekvarterets jacaranda-alléer til det berømte Union Buildings. Union Buildings er en 275 meter lange sandstensbygning i engelsk monumental stil og blev bygget i 1913.Den er meget majestætisk og de to fløje repræsenterer dels boerbefolkningen, dels den engelske befolkning.

Bygningen bliver især brugt af præsidenten til officielle handlinger.

Herefter går turen til Fort Klapperkop, der blev bygget under boerkrigen (1899-1902) for at forsvare Pretoria mod englænderne.

Det smukke fort ligger på en af Pretorias bakker med et fantastisk udsyn over byen. Fortet blev dog aldrig involveret i krigshandlingerne, da der forinden blev lavet en fredsaftale mellem englænderne og boerne.
Nu er det et spændende og overkommeligt museum, der fortæller om Sydafrikas historie fra 1850 og op til slutningen af boerkrigen.

Efter en tur gennem Pretorias centrum spises der frokost på en restaurant (selvbetalt). Senere på eftermiddagen går turen til lufthavnen.

Ud på aftenen flyves der retur mod Danmark med et skift undervejs.
Morgenmad, selvbetalt frokost, ca. 180 Rand/person, aftensmad i flyet.

11. dag
Danmark
I løbet af formiddagen er I tilbage i Danmark efter en fantastisk tur.

 
Tek. arrangør: Arctic Adventure- medlem af rejsegarantifonden nr. 1535
SYDAFRIKA ER EN SMUK OPLEVELSE.